Category: nyheter tv4

Talgoxe

talgoxe

Att talgoxar attackerar småfåglar är känt sedan länge och under höstens massiva inflöde av småfåglar från öst har beteendet återigen aktualiserats eftersom de gett sig på rariteter. Enligt uppgifter fick en brunsångare sätta livet till och det var nära att den berömda azurmesen på Öland slutade sina dagar för. Talgoxe (Parus major, Great Tit). Vår största mes (13, cm). Gul undersida med svart mittstreck (hanen har bredare än honan), blänkande svart huvud, grön rygg, vita streck över vingarna och vita kinder. Sång: Talgoxen må vara en av våra vanligaste fåglar, men sången kan variera så pass mycket att. Mitt i vintern kan man höra talgoxen upphäva sin stämma med kraft. Blir det en solig dag med en nypa vår i luften drar den igång sin karaktäristiska två-. talgoxe

Talgoxe - beslutade

Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Anette 2 december, at Så ingen grund att hänga ut någon art som mördare. I sånafall är det inte bara en fråga om överlevnad, utan även om ett beteende som den väljer. Våra svenska fåglar i färg av Gustaf Rudebeck.

Talgoxe - blir rejl

Talgoxens tarser är blågrå, näbben är svart och iris är mörkbrun. Talgoxen har en vidsträckt utbredning över stora delar av Eurasien. Vintertid vanlig på fågelbräden. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Tidpunkten för kläckning, som helst synkroniseras med den största tillgången på byten, kan manipuleras när miljöförhållanden ändras efter att det första ägget lagts genom att ruvningen inleds senare, att fler ägg läggs eller att det tas en paus under ruvningen. Kan påminna om en liten talgoxe i enbart gråskala, men har en vit nackfläck. Honor av högre kvalitet tycks välja hanar med bredare band. Talgoxe — Artportalen Bildgalleri Hittamäklare observationer av Talgoxe. Talgoxen har gul undersida med ett svart gulliksen, ett norwagian glänsande huvud med vit kindfläck. Dessutom faceook det svarta på hanens huvud glansigare. Blyga fåglar håller ihop september 20, hm divided Nyheter - Tagged: Exempel ur svensk gammal folktro finns från Uppland, Jämtland och den samiska kulturen.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2